Esitelmät ja kurssit

Värikästä elämää Verkatehtaalla -esitelmä

Littoisten verkatehtaan alueella  on yli 200 vuotta vanha värikäs menneisyys.  Nykyään tehdasrakennus vanhoine työläistaloineen  on hienosti kunnostettu ja täynnä elämää.  Kiehtova historia avautuu vanhojen valokuvien ja tarinoiden kautta. Kuvia myös tämän päivän asukkaista ja heidän elämästään.

Tilaa ryhmällesi valokuvallinen esitelmä, jota Littoisten alueeseen monin tavoin perehtynyt kirjailija ja toimittaja Eeva Turpeinen täydentää  tosiasioin ja tarinoin.

Esitelmän kesto: Noin 1 tunti
Hinta:   130 e.

Työläisnaisia ja heidän lapsiaan verkatehtaan työväen asuntojen edessä. Lähes kaikki rakennukset ovat edelleen olemassa. Kuva 1900-luvun alusta.

Suositut Littoisten markkinat on järjestetty vuodesta 2005 Littoisten työväentalon pihalla. 

Draamaopastuskoulutusta

Opastaa voi monella tavalla. Draama- ja rooliopastus tuo viihdyttävän  ja syventävän lisän opastukseen. Draamaa voi käyttää hyväkseen eri tavoin. Pienet draamapätkät tuovat hauskan tarinallisen lisän asiapitoiseen opastukseen. Opastus voi olla myös kokonaisuudessaan rooliopastusta, jossa opastava henkilö ottaa toisen hahmon itselleen.

Rooliopastus on haastavaa, sillä se  vaatii samanaikaisesti näyttelemisen ja opastamisen taitoa. Draamaopastuksessa on omat lainalaisuutensa,  ja jotta välttää turhat sudenkuopat, kannattaa panostaa kokonaisuuden ymmärtämiseen.

Tarjoankin ammattitaitoista koulutusta onnistuneen draamaopastuksen suunnitteluun, käsikirjoittamiseen, esiintymiseen ja ohjaukseen.

“Kiitos vielä kerran hienosta ja monipuolisesta opetuspäivästä, joka ylitti kaikki odotukset. Olisimme voineet jatkaa vielä toisenkin päivän.”

“Koulutuspäivä oli kyllä yliveto. Saimme todella paljon eväitä, ideoita ja oppia. Tästä on hyvä lähteä suunnittelemaan omaa draamaopastustamme.”

Kyläyhdistys Emma ja Anselmi ry
– muistitiedon keräystä, opastuskierroksia, valokuvanäyttelyjä ja kylätapahtumia Littoisissa vuodesta 2007

Yhteystiedot

Eeva Turpeinen
eeva.turpeinen@gmail.com
040 356 5696 

Tietoturvaseloste

Seuraa meitä